Een goed idee is alles wat je nodig hebt

Op deze pagina gaan we het hebben over jouw passie om een bedrijfje te beginnen. Een goed idee is alles wat je nodig hebt om succes te hebben. Toch ligt succes precies een stap verder dan het punt waar het mislukte. Je begrijpt dat hiervoor doorzettingsvermogen nodig is en dat je vast moet houden aan je idee. Stel altijd een duidelijk plan op om je doel te verwezenlijken en wacht daar niet te lang mee. Sterker nog, begin vandaag met het opstellen van dat plan en houd je aan dat plan. Wel moet het duidelijk zijn dat jij de specialist bent in jouw vak. Er moet voldoende kennis aanwezig zijn om jouw klanten van dienst te kunnen zijn. Tegenwoordig kun je alle kennis krijgen die je nodig hebt. Vergeet niet dat kennis potentiële macht is.

Er zijn vele bronnen om aan kennis te komen. Denk hierbij aan je eigen ervaring en opleiding, of de opleiding en ervaring van een groep mensen of aan Hogescholen en Universiteiten. Internet is een grote bron van kennis en wat te denken van bibliotheken. Volg cursussen of workshops om je kennis te verbreden of te verdiepen!

In het begin van een coachingstraject zie ik vaak dat klanten geen gestructureerde planning hebben. Geen to-do lijst met vastgestelde prioriteiten. Zie ook deze tip over time management of deze over efficienter werken. Als je een bedrijfje start komen er een hoop dingen in beeld. Er moet veel geregeld worden. Wat is er nu beter dan van tevoren dit op de juiste manier te plannen en ook uit te voeren!  Er zijn 10 tallen oorzaken aan te geven voor mislukking of weinig succes. Een belangrijke oorzaak is uitstel, maar ook gebrek aan doorzettingsvermogen.

Kijk eens naar deze link hieronder. Deze is in het Engels en duurt maar 3 minuten. Bedoeld om  je verder te inspireren!